Családi kör 92.

 

gyártó cég::

Magyar Televízió

rendező:

Palásthy György 

forgatókönyvíró:

Pongrácz Zsuzsa

riporter, műsorvezető:

Kelemen Endre 

szakértő:

dr.Ranschburg Jenő 

operatőr:

Forgács Ottó 

vágó:

Mészáros Katalin 

gyártásvezető:

Szőke Gábor 

szereplők:

Bakó Márta, Balogh Emese, Földi Teri, Göndör Klára, Kádár Flóra, Kállai Ilona, Komlós Juci, Mányai Zsuzsa, Máthé Erzsi, Moór Marianna, Nagy Anna, Náray Teri, Oláh Zsuzsa, Pásztor Erzsi, Soós Edit, Szabó Éva, Szerencsi Éva, Tóth Judit, Balázs Péter, Benkő Gyula, Both Béla, Gálvölgyi János, Horváth Gyula, Horváth László, Horesnyi László, Sarlai Imre, Simon Péter, Straub Dezső, Szerednyei Béla, Zenthe Ferenc

bemutató:

1981. december 16.

műsoridő:

54' 34"

 

 

Az első jelenetben az év utolsó osztályfőnöki óráját láthatjuk. A gyerekek ajándékozással búcsúztatják egymást és a tanítónénit. Utána Kelemen Endre bevezeti a műsort.

A második jelenetben a mama meghívja a családot karácsonyra vacsorára. Ki hová megy enni, a nagyszülők számba veszik, mit kell venni vacsorára. Újabb jelentkezők, még ki megy enni és hova. Utána Kelemen Endre a látott jelenetekről beszél, majd dr. Ranschburg Jenő arról beszél, hogy mi a jó ünnep titka.

A harmadik jelenetben megtudjuk, hogy hova dugjuk az ajándékot, ki mit kap karácsonyra.

A negyedik jelenetben barátnők megajándékozzák egymást, a váza vándorútja. Ezután Kelemen Endre és dr. Ranschburg Jenő az ajándékozásról és a szeretetről beszél.

Az ötödik jelenetben a gyerekek feldíszítik a karácsonyfát, vendégek, rokonok vitatkozása.

A hatodik jelenetben karácsony este, ajándékozás.

Az utolsó jelenetben karácsony este a presszóban. Két régi ismerős találkozik, emlékezéssel töltik el az idejüket.