Családi kör 111.

 Ketten a liftben

gyártó cég::

Magyar Televízió

rendező:

Palásthy György

forgatókönyvíró:

Kertész Magda

riporter, műsorvezető:

Kelemen Endre 

operatőr:

Forgács Ottó 

kameramann:

Rónaháti Sándor 

vágó:

Mészáros Katalin 

hangmérnök:

Kertes Ferenc 

fővilágosító:

Erdélyi György 

díszlettervező:

Nagy Sándor 

szerkesztő:

B. Gimes Katalin

zenei szerkesztő:

Herczeg László 

a rendező munkatársa:

Győri Magda

gyártásvezető:

Bakos Tamás 

szereplők:

Almási Éva - Vali
Balázsovits Lajos - Róbert
Szerencsi Éva - Anna
Szabó Éva - Klári
Halász László - Endre
Balázs Péter - Béla
Simon Péter
Ábel Anita - Ági
Somogyi Zoli - Attila

bemutató:

1983. október 13.

műsoridő:

50'

 

 

Kelemen Endre műsorvezető bemutatja a lakótelepi történet két szereplőjét Valit és Róbertet. Vali a kislányát egyedül nevelő elvált asszony, Róbert a kisfiát nevelő elvált férfi. A két ugyanabban a házban lakó ember kapcsolatának történetét mutatják be a jelenetek.

1. Dramatizált jelenet: Vali és Róbert találkozik a liftnél. Kelemen Endre a két ember sorsának hasonlóságáról beszél: a válás után gyermeküket egyedül nevelik.

2. Dramatizált jelenet: Vali lánya arról panaszkodik, hogy nem tud dolgozatot írni az állatkertről, mert régen nem volt ott.

3. Dramatizált jelenet: Róbert fia Attila nem akar megbarátkozni Klárival. Kelemen Endre felhívja a figyelmet, hogy Róbertnek rögtön akadt segítőtársa.

4. Dramatizált jelenet: Vali és Róbert ismét találkoznak a liftnél.

5. Dramatizált jelenet: Vali egy apróhirdetése után férfivendéget fogad, Bélát, aki azonban leginkább a lakására kíváncsi.

6. Dramatizált jelenet: Ági és Attila a téren játszanak. Kelemen Endre elmondja Róbertnek, hogy Vali hirdetett, és Róbert elmondja, hogy ő miért nem próbál élni a társkeresés ilyen formájával.

7. Dramatizált jelenet: Vali a presszóban szintén a hirdetésre megismerkedik Endrével, aki nemrég meghalt anyját szeretné pótolni.

8. Dramatizált jelenet: Róbert az utcán találkozik egy régi ismerősével, Annával aki szintén elvált és azon gondolkodnak, miért romlik el a legjobban induló házasság is.

9. Dramatizált jelenet: Vali és Róbert a lifnél találkoznak, a férfi panaszkodik, hogy közölnie kell fiával a válást, amit eddig a feleség kérésére halogattak.

10. Dramatizált jelenet: Vali és lánya arról beszélgetnek, hogyan illik viselkedni Áginak az apjánál.

11. Dramatizált jelenet: Róbert elmondja fiának, hogy elváltak.

12. Dramatizált jelenet: Vali és Róbert összetalálkoznak a liftnél, a férfi megígéri, hogy megjavítja a lefolyót és mikor elkészül a munkával Vali meghívja egy italra és elkezdenek beszélgetni.

13. Dramatizált jelenet: Ági és Attila a téren játszanak, elmondják egymásnak, hogy látták szüleiket együtt sétálni.